Χορήγηση ενέσιμων φαρμάκων

Χορήγηση ενέσιμων φαρμάκων

Η χορήγηση ενέσιμων φαρμάκων γίνεται στην οικία ή στον τόπο διαμονής του ασθενή. Η χορήγηση γίνεται από έμπειρο και εγγεγραμμένο νοσηλευτικό λειτουργό κάτω από τις οδηγίες του θεράποντα γιατρού και είναι κατά κανόνα εύκολη και γρήγορη. Η χορήγηση ενέσιμων φαρμάκων μπορεί να γίνει ενδοφλέβια, Υποδόρια και ενδομυϊκά.

Πραγματοποιείται με την χρήση σύριγγας/βελόνας/ένεσης. Αυτή η μέθοδος είναι η μόνη ενδεδειγμένη σύμφωνα με την ισχύουσα νοσηλευτική επιστήμη. (Κατά κανόνα,) η υπηρεσία παρέχεται στον ασθενή την ίδια ημέρα. Ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις η επίσκεψη να γίνει κατόπιν ραντεβού την επόμενη μέρα.

Υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο πρόκλησης ήπιου πόνου στον ασθενή κατά την διάρκεια χορήγησης του ενέσιμου φαρμάκου. Σε καμία περίπτωση δεν θα προκληθεί περιττή ταλαιπωρία στον ασθενή, πέραν εκείνης της έμφυτης ταλαιπωρίας που ενδέχεται να υπάρξει.

Η ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκων στο σπίτι περιλαμβάνει:

  • τη χορήγηση υγρών και ηλεκτρολυτών σε περίπτωση αφυδάτωσης,
  • τη χορήγηση αντιεμετικών ή γαστροπροστασίας,
  • τη χορήγηση αναλγητικών,
  • τη χορήγηση ενδοφλέβιας (παρεντερικής) διατροφής,
  • και τη χορήγηση κορτιζόνης ή αντιβιοτικών για την αντιμετώπιση διαφόρων λοιμώξεων.

Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για θεραπεία που ήδη λαμβάνει ο ασθενής στο νοσοκομείο και απαιτείται να την συνεχίσει για ένα διάστημα στο σπίτι, ενώ άλλοτε βρίσκεται στο σπίτι του και θέλουμε να αποφύγουμε μια καινούργια εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Το κέρδος για τον ασθενή που φεύγει νωρίτερα από το νοσοκομείο ή αποφεύγει μια μη απαραίτητη εισαγωγή είναι προφανές. Αντιμετωπίζεται στο δικό του χώρο, περιτριγυρισμένος από τους δικούς του ανθρώπους, με σημαντικό όφελος στην ψυχολογία και την ποιότητα της ζωής του. Το οικονομικό κόστος και η οικογενειακή αναστάτωση είναι πολύ μικρότερα. Αποφεύγει το στρες και την ταλαιπωρία μιας παραμονής στο νοσοκομείο, και αποφεύγει επίσης τον σημαντικό κίνδυνο των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Για το αναμενόμενο κόστος της υπηρεσίας χωρίς ενδεχόμενες επιπλοκές, αποταθείτε στην εταιρεία μας, στο τηλέφωνο 22311100. Υπάρχει, επίσης, ενδεχόμενο οικονομικής επιβάρυνσης πέραν του κόστους της υπηρεσίας που θα παρασχεθεί στον ασθενή. Σε τέτοια περίπτωση ο ασθενής πάντοτε ενημερώνεται προηγουμένως, εκτός στις περιπτώσεις επείγουσας ιατρικής ανάγκης.

Στην περίπτωση που ο ασθενής δεν έτυχε πλήρους ενημέρωσης της εν λόγω υπηρεσίας από το διάβασμα του κειμένου, μπορεί να αποταθεί τηλεφωνικώς στην εταιρεία A. MALTEZOS NURSE FOR YOU LTD στο 22311100 και να ζητήσει συγκεκριμένη πληροφόρηση. Η πιο πάνω είναι ενδεικτική ενημέρωση και δεν αποσκοπεί στην πλήρη και εξαντλητική ενημέρωση του ασθενούς. Η πιο πάνω πληροφόρηση δεν μπορεί να εκληφθεί ως υποκατάσταση ιατρικών γνωματεύσεων. Για εξατομικευμένη ενημέρωση αποταθείτε στον θεράποντα ιατρό σας.

Υπάρχει κατά την διάρκεια λειτουργίας του γραφείου μεταξύ των ωρών 0830-1830 διαθέσιμο προσωπικό το οποίο μπορεί να καλύψει την οποιαδήποτε περεταίρω πληροφόρηση σας για την χορήγηση ενέσιμων φαρμάκων. Πάντοτε η παρεχόμενη υπηρεσία, παρέχεται από έμπειρο προσωπικό με την επίδειξη ανάλογου σεβασμού προς την προσωπική ζωή του ασθενούς.