Νοσοκομειακά Κρεβάτια

Τα νοσοκομειακά κρεβάτια είναι σχεδιασμένα για ιατρική χρήση σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας αλλά και για κατ’οίκον νοσηλεία. Είναι ρυθμιζόμενα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, από την ανύψωση του κεφαλιού και των ποδιών εως την παροχή μιας άνετης θέσης ανάκλησης. 

Επιπλέον τα νοσοκομειακά κρεβάτια είναι εξοπλισμένα με πλευρικά κάγκελα για να βοηθούν στην αποτροπή της πτώσης του ασθενή από το κρεβάτι.

Η αγορά ή ενοικίαση νοσοκομειακού κρεβατιού είναι αναγκαία όταν στο σπίτι υπάρχει άτομο το οποίο δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. 

Εφόσον ο ασθενής αναγκάζεται να βρίσκεται στο κρεβάτι πέραν των 12 ωρών ημερησίως είναι απαραίτητο να ξαπλώνει σε κρεβάτι όπου θα νιώθει άνετα και να έχει την δυνατότητα να τοποθετείτε σε διάφορες στάσεις.

Το ηλεκτροκίνητο κρεβάτι παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα για τον ασθενή:

     1. Υψηλός βαθμός αυτοεξυπηρέτησης

Η ψυχολογία του ασθενή είναι πολύ σημαντική λόγω των μεγάλων αλλαγών στην ζωή του όπως η απουσία αυτοεξυπηρέτησης. Ετσι είναι σημαντικό να νιώθει άνετα και να μπορεί να αυτοεξυπηρετείται για βασικά θέματα όπως το ύψος στο οποίο βρίσκεται.

     2. Εύκολη περιποίηση από το φροντιστή

Ο φροντιστής ενός κατάκοιτου ατόμου έχει δύσκολες συνθήκες διαχείρησης του ασθενή αφού το σκύψιμο και το σήκωμα βάρους είναι συχνά δυσβάσταχτο. Η περιποίηση μπορεί να γίνει εύκολα και χωρίς κινδύνους με ένα τέτοιο κρεβάτι.

     3. Μικρότερος κίνδυνος πληγών κατακλίσεων

Οι πληγές από την κατάκλιση σε έναν ασθενή  που δεν κινείται καθόλου είναι επικίνδυνο φαινόμενο που προκαλεί δερματική νέκρωση με ότι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική ακεραιότητα αλλά και τελικά τη ζωή του ατόμου. 

Ο συνδυασμός ηλεκτροκίνητου κρεβατιού μαζί με αερόστρωμα εγγυάται ότι οι πληγές κατάκλισης θα αποφευχθούν στο μέγιστο βαθμό και δεν θα είναι απειλητικές για τη ζωή του ασθενή.